top of page

De geschiedenis

De geschiedenis begon midden 13e eeuw met de bouw van de Donjon, een 23 meter hoge, vierkante slottoren. Het deed dienst als veilige thuishaven voor de heren van Jemeppe. In het verleden kende deze regio vele gevechten door de strijd tussen de Naamse en Luxemburgse dynastieën. 

 

Jean D’Ochain nam, in 1280, als eerste intrek in de château. Daarna volgende de familie Ans als kasteeleigenaars. Zij bouwden verder aan het domein en veranderden de Donjon in een kasteel door de toevoeging van drie vleugels, omgeven door een slotgracht.

 

Volgende generaties voegden onder andere ‘La Ferme’ toe waar de stallen zich bevonden. Deze families hebben het domein dan ook gebouwd tot wat vandaag nog steeds aanwezig is. Sinds de 13e eeuw zijn slechts 4 families eigenaar geweest van Château Jemeppe.

 

Doorheen de 20ste eeuw raakte het kasteel wel in vervallen staat waardoor een restauratie hoognodig was. In 1997 zijn de restauratiewerken dan ook begonnen om het domein terug in alle glorie te herstellen. In totaal is er 14 jaar gerestaureerd aan dit kasteel om het te brengen tot wat het vandaag is en in het verleden was: een impressionant domein met een rijke geschiedenis.

 

Naast de gebouwen is ook het volledige landgoed terug samengebracht zoals het voorheen was. De omringende bossen en weilanden zijn goed voor 34 hectare wat de grootte van het domein op 45 hectare brengt.

Het heden

Het Kasteel van Jemeppe doet vandaag dienst als event locatie en is de perfecte locatie voor elk type feest. Het kasteel is geschikt voor uiteenlopende events zoals seminaries, team-building, personeelsfeesten, gala's, huwelijksfeesten,.... en nog veel meer. 

maxresdefault.jpg

Château Jemeppe

Rue Félix Lefèvre 24

6900 Hargimont

+32 42 96 01 35

sales@chateaujemeppe.be

bottom of page